Keresés ebben a blogban

2012. november 4., vasárnap

Mostra Scambio Imola, azaz az imolai veterános paradicsom

Minden év szeptember első felében rendezik meg  az eseményt, ami egyesek szerint "az igazi veteránbolondok legfontosabb találkozója" az évben

Ezen a  börzén mindenki megtalálja azt amiért jött, akár Európa túlvégéről is. Három napon át tart, lehet nézelődhet, guberálni adni-venni és alkudozni és rengeteget menni, menni, menni..... ami első hallásra tűnik viccesnek, de tessék csak belegondolni, - a pálya közel 5 km hosszú és  gyakorlatilag végig, a mindkét oldalán árusok vannak (...)
És hogy mit lehet látni ?  Itt nem ritkák a hatvan-nyolcvanéves kincsek a motorizáció világából de számos tízen-, huszonéves motor vagy robogó is látható amik akár azonnal hadra foghatók is lehetnének . Aztán ott vannak még az old és young timer autók mindenféle állapotban a donornak való roncstól a makulátlan restauráltig és persze minden ami ezekhez az autókhoz-motorokhoz kell alkatrész....de jobb szó az rá hogy alkatrész hegyek.

.


 Új és/vagy újragyártott esetleg felújított, bontott vagy még menthető vagy talán már csak mintának jó. Minden, és akkor még az autós-motoros kiegészítőkről, ruházatról, automobiliakról és  egyéb csecsebecsékről még nem is esett szó.
 Pláne nem az egész rendezvény hangulatáról, nyüzsgéséről és lüktetéséról. Aki kicsit is számít ebben a témában az ott van, ha meg nem számít nagyágyúnak a veterános körökben akkor meg azért érdemes egyszer kimenni és meglátogatni ezt az őrületet, beleszippantani a dolog hangulatába :-)

A 2012-es kínálat egy aprócska részlete, elsősorban Vespa témakörben :


.

.

.

.

.

.


(sorry, a képek sajnos elég gyatra minőségűekre sikerültek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése