Keresés ebben a blogban

2020. április 16., csütörtök

Chevy Apache 32 (1959)


Az amerikai veterán autósok között külön kasztot képviselnek a pickup -ok kedvelői és ezen belül is megtalálhatók az ismert ágak mint pl. a  hot-road, klasszikus, costum, stb.

A képeken látható Chevy Apach nem mondható különösen felkapott típusnak, de mint a képek is bizonyítják, lehet ebből is azért szívdöglesztő vasat faragni.
Egy kis ültetés esetleg air ride rendszer, ízlésesen szolid alufelni, kis faragás az eredeti blokkon, stb, stb.
Mondjuk azt a kormányt én biztos nem tettem volna bele :)






.
Egy kis történelem / külső ismertető jegyek:
Az 1958-as modellévben jelent meg a flottide (más néven egyenes oldalú)  változat. A homlokzatot szintén jelentősen átalakították erre a modellévre. A könnyű tehergépjárművek új nevet kaptak - Apache - a közepes kategóriában szereplő tehergépjárművek voltak a Spartan nevet pedig a nehéz tehergépjármű kategóriában futó modellcsalád kapta. Ezekben a teherautókban négy fényszóró és egy rövidebb, szélesebb hűtőrács volt, amelyek lefedték a homlokfal szinte teljes szélességét. A helyzetjelző lámpákat a rács mögött voltak, ami hasonló volt az 1955-1956 modellekhez. Ez volt az első év, amikor egy Chevy teherautóban extraként rendelhető volt a  gyári klímaberendezés. Kevés változtatás történt 1959-ben - csak egy nagyobb motorháztető és embléma valamint az új sárvédő jelvény.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése