Keresés ebben a blogban

2023. március 11., szombat

Kia EV6 az Év Zöldautója 2023-ban

A Kia EV6 -os lett idén az "Év Zöldautója" díj nyertese Magyarországon. Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre több kategóriában indultak a versenyzők. Az Év Magyar Autója, a Magyar Év Autója és a már említett Év Zöldautója díjakért lehetett versengeni.  A hazai összemérésen a legtöbb autó az elektromos szabadidő-autók kategóriájában indult A plug-in hibrid és teljesen elektromos autókat hét kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók. A hibrideknél előírás volt, hogy kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk.

Az EV6 -os modell egyébként már rutinosan indult, hiszen már tavaly,  2022-ben  megnyerte  a nagy nemzetközi  CAR OF THE YEAR címet, 279 ponttal, 12 zsűritagnál bizonyult a legjobbnak, így szoros küzdelemben, de megverte a Renault Megane E-Tech Electricet. 


Más! 

szerkesztés közben, hirtelen ráébredtem...ahhoz képes hogy, ez a blog a velejéig benzingőztől romlott olvasóknak, hasonló beállítottságúak által íródott....a friss szelekre hallgatva, van bőven írás az elektromos autózás témakörében is. Íme:  olvassátok, bővebben

  . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése