Keresés ebben a blogban

2023. március 7., kedd

Mohás gumitároló


 Rozsda marja rovatunk legújabb szereplője egy Trabant. Egy kétütemű Trabant, ami egykor meghatározó szereplője volt a hétköznapjainknak és az utcaképnek is jellegzetes hangjával és illatával és amivel mára alig találkozni a hétköznapokban, nemhogy egy szép állapotú példányával a márkának, de lassan semmilyennel sem.

 

 Vidéki, kertvárosi udvarok mélyére bepillantva még látni egykor jobb sorsra érdemes, mára csak reménytelen roncsként vegetáló példányt, miközben a ritkaságszámba menő makulátlan Trabik ára kilőtt az ég felé.

Kétségtelen, egy "benzinvérű" férfiember számára szomorú a látvány, főleg ha koránál fogva még van is valami családi emlék, kötődés ehhez a típushoz. De mindeközben eszembe jut az a sok cikk, tévéműsor, Facebook csoport és egyeben, melyeknek mindnek az a témája...mentsük meg, támasszuk fel, élesszük újjá (...) Nos persze, bármit lehet csak pénz kérdése meg hogy érdemes-e? 

 



Cikkünk kategóriájának címe "Rozsda marja"  ami ugye egy Duroplast kasztnielemeket felvillantó Trabant esetében akár még kissé képzavaros is lehet, de ezt nézze el nekünk a kedves olvasó. Egyébként, érdemes végigpörgetni a rovatot ami inkább már a reménytelen, mementóként málladozó járművekről szól, mint jó kiindulási alapnak szolgáló restaurálható példányokról.

 

Ilyen megközelítésből, ezt a konkrét példányt talán már nem is érdemes nagyon bolygatni mert ez az autó fölött már a természet vette át a hatalmat. De persze legbelül azért mégis ott motoszkál,  milyen jó lenne ha valaki olyan találna rá aki lát benne fantáziát és pénzt, időt és energiát nem kímélve újra az utakra tenné ezt az öreg kis kombit.

 

.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése