Keresés ebben a blogban

2015. szeptember 25., péntek

Morgan Plus8

Veteránautó rajongók körében megoszlanak a vélemények abban hogy mi ad nagyobb élményt abban az esetben ha szeretnénk is használni öreg autónkat. Egy veteránnak kinéző valódi öreg autó vagy egy veteránnak kinéző, de évtizedekkel fiatalabb, modernebb műszaki alapokkal rendelkező öreg autónak kinéző nem öreg autó.
A Morgan azért más, nagyon más. Köszönő viszonyban sincs egy bogár alapú műanyagkasztnis ál-veteránnal, a Morgan igazi különlegesség. Ő egész egyszerűen nem akar rohanni az idővel, divattrendeket követni, Ő maga a divat és a trend. Évtizedek óta kézzel készül apró kis manufaktúrában, favázzal és szinte ugyanazzal a kinézettel viszont a lemezek alatt folyamatos a fejlődés.

.
A képeken is látható Plus8 már '68-óta változatlan formában jön ki és köszöni szépen, remekül érzi magát. A technikáról és a vezetési élményről csak annyit, a csúcsmodellt gyártják ötliteres V8-as 360 lóerős változatban is, de az már nagyon más ligában játszik. Ez amit a képeken is látsz, maga a megtestesült jólét és a finom ízlés egybegyúrt esszenciája. Igazi negyvenes évek hangulata egy kétüléses roadsterben, bő 40 évvel későbbi technikával. A Morgan háza táján egy valami ami változatlan, a stílus!




2015. szeptember 15., kedd

Versenymotorok, anno

Emeljük kalapunkat a modern technikának, de valljuk meg, van valami borzongatóan szép és izgalmas ezekben az öreg kihegyezett versenygépekben !










Önfeledten hirdetik hogy ők igazi gépek benzin és olajszaggal átitatva és nem idomok mögé bújtatott, számítógép vezérlete, szponzori reklámoktól roskadozó versenytárgyak.



2015. szeptember 9., szerda

Megszökött két óvodás !

Nincs kérem, nincs itt semmi tévedés! Kedves olvasó te most egy autós blogot olvasol és igen, én most itt, - egy autós blogon - valóban óvodásokról fogok írni neked :-)


A történet valós nem a képzelet szüleménye és hol máshol, mint a nagy Oroszországban történt.
Két ötéves kisfiú úgy döntött hogy megunták az óvodai játékautókat, nem maradnak tovább, nekik igazi kell! Zseniálisan profi tervet eszeltek ki, homokozós műanyaglapátjuk segítségével kiásták magukat az óvoda kerítése alatt, gondosan figyelve arra hogy csak akkor végezzék azt a műveletet amikor az óvónénik távol és háttal állnak nekik :-) Szóval lyukat ástak és ott másztak ki.

Mire az orosz rendőrség megtalálta őket, már több kilométert gyalogoltak és egy Jaguar autószalon üvegfalára tapasztották apró kis orraikat és az ott kiállított autókat nézegették :-)

Nos kedves férfitársaim akik még a családalapítás és az utódnemzés előtt álltok, mindenkinek ilyen kis karpekokat kívánok.....kettőt...minimum!
 Van bennük kurázsi és még az ízlésük is tökéletes az meg hogy férfikorukat elérve igazi petrolhead-ek lesznek az nem kérdés, hiszen már most is azok kislábujjuktól a fejük búbjáig ;-)
(forrásmetro.co.uk ) 
Amennyiben te is kedvet kaptál valami dögös Jaguárra, jöjjön három klasszikus szépség : 
egy megvadított vadmacska 

egy csillogó középkategóriás 

és a végére - egy kopottas Ikon  



****