Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 30., szombat

Trabant két keréken


Az idei Velodrom Millenárison megismert Ackermann Balázs teljesítményét - azaz a két keréken trabantozást, ott alig sikerült lencsevégre kapnom, de a véletlen úgy hozta hogy rövid időn belül egy másik rendezvényen is sikerült összefutni vele.
.
Teljesítménye már a Velodrom ovál pályáján is lenyűgöző volt, de amit bemutatott a kicsi és kanyargós visontai gokartpályán, az sem volt semmi ;-)



.

2014. augusztus 22., péntek

cars & coffe (2014.augusztus)


Képes beszámoló - Autók és kávé / Ferihegy


Negyedik alkalommal rendezte meg a Kultmobil csapata az „Autók és kávé” elnevezésű találkozójukat, ezúttal a ferihegyi Repülőgép skanzenben ami idén is tökéletes helyszín volt az autórajongók számára.


.


.


.
Legyen szó veteránokról, youngtimer járművekről, sportkocsikról, vagy akár különféle tuningautókról, itt minden volt és akkor még nem is szóltunk az egésznek hátteret adó skanzenról az öreg repülőgépekkel. Benzingőzzel fertőzött látogatóknak garantáltan élmény volt!


.


.

.


.


.

.

.


.
.

2014. augusztus 20., szerda

Bugatti


...na, ezért (is) imádtam a  Velodrom Millenárist, mert kevés olyan helyet tudnék felsorolni Európában ahol egyszerre két, húszas évekből származó Bugatti sportautóval kerülhet az ember fia testközelbe, arról meg nem is szólva hogy ezeknek az autóknak keresve sem lehetne jobb helyszínt találni bemutatásukra mint egy több mint 100 éves oválpályát!





....és azok a hangok, és az a gépszag, csodálatos volt....

A piros gép egy Bugatti T40 -es 1925-ből,  első gazdája a messzi Ausztráliában vette át anno, onnan került vissza kontinensünkre a fekete szépség pedig egy T43 -as, két évvel későbbről és 1931-ben részt vett a  Le Mans-i 24 órás versenyen ....és én (mi mindannyian akik ott voltunk) ezt láthattuk, fényképezhettük, akár még finoman meg is érinthettük.....ez maga a csoda.


 Egy-egy ilyen kaliberű veterán autónak nincs konkrét, katalógusban feketén-fehéren lefektetett ára, határ a csillagos és viszont amikor begurult a betonplacc közepére ez a két autó a tömegből valaki jól megfogalmazta a pillanatot - na most gurult be kb. egy millió euró...kétszer -  mondattal.


.


.
Köszönjük a pillanatot Noszvai András főszervezőknek és az Osztrák Bugatti Klub tagjainak, hogy részesei lehettünk ennek a csodának.


.





.

2014. augusztus 14., csütörtök

Velodrom Millenáris 2014

 Kevés olyan veterán autós / motoros rendezvény van kishazánkban ahol ennyire intenzív élményt kap egy benzingőzzel fertőzött. Olyan autókat motorokat nézhetsz tapinthatsz meg amik máskor garázs mélyére dugva légyfingtól is elzárva tartanak, felfoghatatlan hangulata van a  korhű ruhába öltözött résztvevőknek és közönségnek, mindenki mosolyog és örül a pillanatnak ami körülveszi. Balról egy Indian motorkerékpár parkol,  jobbról most indítják be a két (!!!) Bugattit miközben félre kell állnod mert szemből jön egy Vw alapú szivar versenyautó és mindezek hátterében kb.  öt méterrel távolabb 3 db Delorean  áll a sorban egymás mellett  ….eszméletlen ;-) 


.

.

.

.


.

Az az idei rendezvényről elmondható – ennek volt most a legütősebb járműfelhozatala. Volt itt minden a Bugattitól a Skodáig és idén a délutáni kezdésnek köszönhetően esti lámpafénynél is dübörögtek még az autók-motorok fönt az ovál pályán és az egész történet atmoszférája idén is lehengerlő volt…kár hogy feltehetőleg ez  volt az utolsó ilyen jellegű rendezvény a Millenáris bringapályán mert jövőre átépítik, felújítják azt.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Remek szombat délutáni program volt, örülünk hogy idén is részesei lehettünk az eseménynek !