Keresés ebben a blogban

2014. február 25., kedd

Traffipax infók 2014-re

a kép csak illusztráció ;-)
Akarsz kapni ilyen képet  ?

 Nem ? 

...akkor olvasd figyelmesen !





2014-es évben kicsit tovább szorítja a hurkot a rendőrség a közúti sebesség ellenőrzésekkel kapcsolatban.Van néhány újdonság amikkel jó ha tisztában van a hétköznapi autós.

- Már nem csak egy hanem két országos központban is intézi a rendőrség a közlekedési bírságokkal kapcsolatos ügyeinket. Szombathely mellett már Vásárosnaményben is feldolgozzák a bírságolási ügyeket, ami főleg Kelet-Magyarország területét érinti. Amennyiben nem jártál mostanában ebben a két konkrét városban de ennek ellenére onnan jön egy szép kis ajánlott levélke aminek a feladó rovatában azt olvasod hogy "közigazgatási hatósági szolgálattól" akkor kezd feltörni a malacperselyt  mert ez bizony egy pénzbüntetés !
- A Közlekedési Operatív Program (Közop) keretein belül többfunkciós traffipaxok beszerzése van folyamatban amire 12,5 milliárd (!!!) forintot költenek, uniós forrásokat is felhasználva. A beszerzési program 2015 első felében zárul le. Ennek tükrében már érthető miért kevés az idáig jól bevált szombathelyi központ és miért kell egy új  az ország kelet felén.
(365 darab sebesség ellenőrzésre is alkalmas fix telepítésű komplex közlekedési ellenőrző pontot (KKEP) állítanak fel, továbbá 160 darab mobil KKEP-ot szereznek be)

- Többfunkciós sebességmérő eszköz : nagy felbontású kamerával felszerelt eszköz, -sebességet mér, rendszámfelismerő, kommunikál a központtal és a nyilvántartással és persze mindent felvesz amit lát, - legyen az piroson áthajtás, szabálytalan parkolás, előzés, stb, stb 

- Mindezt  a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, az e tevékenységre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről című Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által készített kormányrendelet módosításának köszönhetjük ami csak és kizárólag a mi (közlekedés)biztonságunkat szolgálja.
 Köszönjük !
(...)

2014. február 11., kedd

Korean Air

Itthon sokaknak a koreai szó hallatán maximum az étterem és valami egzotikus kaja jut eszébe, pedig van ott azért még más is.
Pl. jólét,  (persze csak ha a déli országrészre gondolunk és nem az északira) és légitársaság....nemzeti légitársaság....jó nagy flottával.






.
Ezzel szemben mi van itthon ?

                                                                     Nos, azt fújhatjuk ;-)