Keresés ebben a blogban

2012. október 29., hétfő

Útszéli kép 006 - a világjáró Robur


Egy igazi túrahőssel hozott össze a szerencse, "szülővárosában" Pécelen akadtam rá




"A Roburok iránti vonzalmam a '80-as évek végén kezdődött. Akkoriban utaztam először Robur buszon Pécelen. A tágas utastér, a '70-es évekbeli külalak és a könnyen szerelhetőség mind-mind megfogott.
Barátaimmal 6 évvel ezelőtt elterveztük, hogy veszünk egy Robur buszt és azzal elmegyünk a 2004.évben megrendezett athéni olimpiára. Az egyik problémánk mindjárt akkor jelentkezett, amikor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy már szinte alig találunk ilyen típusú buszt." olvasható az expedíciós busz weblapjának ismertetőjében.


.
2004 óta a csapat és az autó bejárta Erdélyt a felvidéket  és megjárt néhány olimpiát is. Kipöfögött Athénba, Pekingbe és idén Londonba is !


.

2012. október 19., péntek

Ellopták, keressük !

Figyelem, a segítségedet kérjük !!!!

                 Zündapp KS750, 1941



Már korábban itt a blogon is szerepelt Sanyi bácsi motorja, amit ma virradóra elloptak :-(

Ismeretlenek ellopták Takács Sándor 1941-ben gyártott Zündapp KS 750-esét. A régi, családi darabot éjjel, a kaput és a garázsajtót feltörve vitték el.

  motorszám 601728
  vázszám 980018.

Aki bármilyen információt tud a motorról, értesítse a Veterán Autó és Motor szerkesztőségét és persze a rendőrséget !

Még viszonylag friss a dolog, hátha valaki látja valahol felbukkanni (...)

http://veteran.hu/hirek/1-hirek/1484-elloptak


2012. október 15., hétfő

Szépségverseny (Világbéke?)

Egy szépségverseny győztese valóban legyen olyan mint egy szépségkirálynő!
 Legyen szép, vonzó és formás, a megfelelő (bel)tartalom miatt sem kelljen szégyenkeznie valamint rajongóihoz legyen „kedves” és közvetlen, már első pillanatban  ragadja el őket .

 No igen, és persze  világbéke ;-)



Volkswagen Karmann Ghia Typ34

Manapság dömping van a témában. Ikola-főiskola szépe, város szépe-megye szépe, Balaton szépe, régiós szépségversenyek,  Miss Hunagary / Europe-Asia -Usa/ MissWorld, miss Ez  és miss Az...végtelen a variációs lehetőség ...akit véletlen bővebben érdekelnének a nevek és elnevezések ITT mazsolázgathat.
Egész iparág ült rá erre a huszadik századi elmebajra amiért sokan rajonganak és mindent megtesznek azért hogy ott lehessenek ....mondom, mindent ;-)
 
Bevallom mert nem szégyen, én is járok szépségversenyekre. Állok az emelvények, színpadok tövében és csorgatom a nyálam és ellövök egy valag képet a megcsodálható modellekre. Nincs mentségem,  imádom a formás hajlatokat, a domborodó vonalakat és a pikáns övvonalakat.




 Forgószínpadon a sztármodell


Itt mindenki kiélheti alantas nyálcsorgatási ingerét mert van itt minden, itt bizony mindenfélét lehet látni, - tini korban leledző és zsenge huszonéves modellektől kezdve egészen a negyvenes-ötvenes  éveiket taposó jó karban tartott nehézbombázókig van itt minden  ...bocsánatos bűn, de nem ritkák az alig néhány éves modellek is akikről szintén férfiak sokasága gondol esténként, titokban vágyakozva és párás szemmel mindenfélét.


.
A kulisszák mögött aggódnak a hozzátartozók, barátok hogy a nagy pillanatban minden tökéletes legyen



Nos igen, hamár szóba került a kulisszák mögötti kemény világ, ejtsünk néhány szót erről is. Kemény világ ez a résztvevőknek időt, pénzt és energiát nem kímélve hónapokon de nem ritkán éveken át készülnek, szépülnek és a mai kor vívmányainak köszönhetően fiatalodnak és formálódnak is hogy a pódiumon a legjobb formájukat mutathassák meg a nagyérdeműnek és a zsűrinek.


.
A szúrós szemű (szakmai) zsűri : mindenhova belesnek, ha kell még a modell fara alá is :)

....bizony, kemény világ ez az autós szakma. Jaaa, hát te mire gondoltál ???????

És jöjjön a végére pár bónuszkép arról hogy a sztármodellek is csak ugyanolyan esendő emberek mint mi :

.
   

...igen wazze, az egy rámpa...nem olyan mint amik rokiparkolók közelében találhatók, de való igaz egy rámpa  (láttál te már 15 centis körömcipőben és miniszoknyában pipiskedő bombanőt színpadot mászni ????
 Ugye hogy nem !)


 (A képek Bátonyterenyén, a 2012-es Vw Depo party -n készültek egy azaz 1 darab Volkswagen Karmann Ghia felhasználásával )