Keresés ebben a blogban

2011. július 24., vasárnap

PIC OF THE DAY # 16

Egy csillag ami 125 éve fogalom !

Rozsdamarta Volkswagen

rendszám alapján,
minimum  25 éve nincs már forgalomban az autó
...szinte hallani ahogy csámcsog a rozsda az öreg bogáron, ami fájdalmasan adja meg magát legyőzőjének
elképesztő méretű lyuk tátong a hátsó sárvédőn, a lámpa felfogatásánál

 

Napi szinten látom ezt az autót még most is, gyerekkorom óta ismerem, figyelem.
  Emlékszem, a nyolcvanas évek elején még a család büszkesége volt. Irigyeltem akkor azt a velem hasonló korú kisfiút aki a szülei mögött a bogár hátsó üléspadján foglalhatott helyet reggelenként, mert naponta így vitték iskolába. Aztán a '90-es évek első felében terelődött rá ismét a tekintetem, akkor már komolyabb szándéktól vezérelve, saját 1300-as bogaram alkatrész ellátását gondoltam megoldani az akkor már egy-két éve letett autóval/autóból.
  Már nem is emlékszem pontosan, de nem jött össze...talán a család nem is akarta nagyon eladni, én meg nem is akartam annyira megvenni, megoldottam egyszerűbben az alkatrészek beszerzését. Teltek-múltak az évek, telek és nyarak hosszú sora váltotta egymást, az egykori kisfiú aki a hátsó ülésen utazott ma már saját autót hajt és a hátsó ülésen az olyasmi korú kisfia ül, mint mi voltunk anno amikor elsőre megláttam azt a  bogarat az utcában....de a bogár még mindig ott áll, jelenleg is.
Szép lassan, de visszafordíthatatlanul a természet és a neki otthont adó udvar része lesz....rogyadozó por és rozsdakupac, finom kis mohafoltokkal a tetején.

moha virít az ereszcsatornán

vajon egy domború lemezen mint a tető, hogy keletkeznek ekkora rozsdafoltok ?
******************************
Ha szeretnél más rozsdás vasról is olvasni a blogon, lapozz IDE !