Keresés ebben a blogban

2011. április 29., péntek

Talma motorja (2007)


a 2007-es év MotoGp világbajnoki motorja, 125 köbcentis kategóriában




Utólag már bárki tud okosakat írni, már tudjuk ez az esztendő volt Talmácsinak az "aranykor". Már a szezon is jól indult, a sikeres tesztelés után az első, katari versenyen csapattársa, Héctor Faubel mögött második lett, majd az év utolsó futamán (Valencia) ismét ez volt a sorrend. Talma ugyan másodikként ért célba, viszont Faubelnek 277, Talmácsinak 282 pontja volt, amivel a 2007. év világbajnoka lett a MotoGP 125 cm³-es kategóriájában.

                       Aprilia / Bancaja Aspar team - Moto GP - 125cc

2011. április 28., csütörtök

Corvus Racer 540 - a versenyholló

Kevesen tudják, de hazánkban készülnek repülőgépek. 
Világszinvonalon !







 2003-ban egy 10 fős csapat megkezd egy kétszemélyes könnyű szerkezetű repülőgép fejlesztését. Egy évre rá megalakul a teljesen magyar tulajdonban lévő Corvus Aircraft Kft valamint még ebben az évben már levegőbe emelkedik az első prototipus !
Ismét egy év, ismét egy nagy lépés : 2005-ben bemutatják Corvus Crone MK1 -es repülőgépet. A cég sikert sikerre halmoz, majd 2009 márciusában bemutatják a cikkben is szereplő versenymadarat a Corvus Race 540 -est. Ezzel a géppel száll ringbe a  Red Bull Air Race-ben Besenyei Péter.







2011. április 14., csütörtök

Oldtimer Expo 2011 - a Bugatti

Minden kétséget kizáróan elmondhatjuk, az idei OT Expo szenzációja a két Bugatti volt 
A megérkezés pillanatai, a T44 -es lábon (!!!) jött Bécsből a T43-as tréleren

A kiállítás megnyitását követően már a közönség is megcsodálhatta a két autót. Rendkívül szimpatikus volt az osztrák klub és a tulajdonos hozzáállása, minden kérdésre szívesen válaszolt, időnként leemelte a kordon madzagját a jobb fotózhatóság érdekében és mikor kicsit nyugisabb volt a terep, nem nyüzsögtek az emberek fürtökben az autóknál, egy-két szerencsés emberkének még azt is megengedte hogy beüljön az autóba egy-egy fotó erejéig (ne feledjük, 50-100 millió ft közötti autóról beszélünk). Ami még igazi orgia volt, a kiállítás ideje alatt többször is beindították a soros-nyolchengeres motort...üvöltött, durrogott és a kipufogónak olyan szele volt hogy több méterre állva az autótól, összekócolta az ember séróját :)














....és a búcsúzás pillanatai, mindkét autó a látogatók nagy örömére lábon hagyta el a csarnokot, a T43 ismét tréleren a T44 ismét lábon ment vissza Bécsbe
























































Oldtimer Expo 2011 - nulladik nap :


Néhány kép a forgatagról.
Most hétvégén ismét Oldtimer Expo a Vasúttörténeti parkban.
Nézőközönség még sehol, mindenki rohan és/vagy pakol lázasan, helyenként létrák meredeznek a földön még ott a szőnyeget védő nejlon, a parkolóban és a bejáratnál tumultus, trélerek és öreg vasak tömött sorban...nyüzsög minden, én ilyenkor szeretem a legjobban :-)
.

.
.
.

.



.
.
.

2011. április 4., hétfő

Szolnoki Szovjet-jármű találkozó (2011. augusztus) képek

II. Szovjet Jármű Találkozó és  Túra, Szolnokon
(Veterán, oldtimer és nosztalgia járművek részére!) 










Képes beszámoló :
serlegek az ablakban
egy kihalt állatfaj képviselője : makulátlan Latvia kisbusz


Szovjet nagy ....
... és  kismotorok is akadtak bőven


            
 

a Csajka  kilóg a sorból :)

...

...408, 412
ritka vendég egy troli Szolnokon
a nap sztárja volt a ZIU troli
meló van gyerekek  I.
pörgés van II.